Albin Torstensson förlänger – ”Det var inget snack om det”

Albin Torstensson är först ut och förlänger sitt kontrakt med TAIF ytterligare ett år. Samtidigt står det klart att hans backkollega Adam Johansson lägger skridskorna på hyllan.

Lagbygget inför säsongen 19/20 är igång och Albin Torstensson blickar tillbaka på en framgångsrik säsong.

”Det var en jäkla rolig säsong som var. Det kändes direkt när vi samlades att det var något bra på gång. Vi hade en bra bredd i truppen och inte mycket skador i laget. Det var tyvärr i slutet de kom. Så det var tuff konkurrens om platserna.
Vi var uträknade flera gånger men lyckades vända matcher och gå ända till kvalserien. Tonen sattes redan i seriepremiären mot Lindlöven där vi vände och vann.
Det var alltid bra fart på träningarna och man var tvungen att prestera bra hela tiden för att få speltid. Det var tävling hela tiden. Därför tror jag säsongen blev så bra som den blev.”

Huvudtränaren Karl Helmersson har betytt mycket enligt Albin.

”Han har fått ihop gruppen jättebra. Det är mycket tävling och vi har fortsatt att jobba hårt med fysen under säsongen och inte tummat på något. Har vi kommit hem sent en onsdag efter en match har vi ändå kört fys dagen efter till exempel.
Det har också varit väldigt tydligt med spelidén där alla i laget vet vad de ska göra. Hela föreningen har steppat upp ett par snäpp tycker jag med allt runt omkring”

Albin gör sin bästa säsong poängmässigt med 18 poäng på 53 matcher.

”Det har verkligen gått skitbra i år. Jag har inte haft några skador alls och hade en hel sommar att träna på bra. Jag har fått mycket förtroende av tränarna och jag tycker jag har hållit en hög nivå med få dippar under säsongen.
Kul att kunna bidra med lite poäng framåt också och få utdelning. Men det är ändå det defensiva jobbet som är min styrka.

”Det var inget snack om det när jag fick frågan att fortsätta i TAIF. Man har familj, flickvän och vänner här i staden. Vi är ett av de bästa lagen i Hockeyettan”

 

Vi tackar också Adam Johansson för sju år i TAIF-tröjan. Adam väljer nu att lägga skridskorna på hyllan och fokusera på familjelivet fullt ut.

 

Skribent