Allettanplatsen säkrades när Borlänge besegrades på bortaplan

På självaste första advent satt TAIF’s A-lag i buss fram och tillbaka till Borlänge, säsongens längsta bortaresa. Och den match som kanske var mest betydelsefull, inte bara i år utan på flera säsonger. En poäng skulle räcka idag, för att vara klara för Allettan för första gången på sex säsonger.

Det blev en buss hem till Småland med alla tre poäng och en sjätte raka seger efter full tid, mycket imponerande!

Idag kunde man igen ställa fullt lag på isen och har nu ett lag där alla fyra(!) femmor levererar poäng. Segern var bergsäker i Borlänge, 2-6, även om det började lika illa som mot Västervik hemma; Borlänge tog ledningen med 1-0 redan efter 27 sekunder – och höll det perioden ut.

I andra kommer bortalaget ut som ett helt annat lag och vinner perioden med 4-1. Anders Skoogs goda form håller i sig och det blev, för att citera nedan intervjuade Mikael Brancalion, ”två kanoner” från Skoogs klubba i eftermiddags.

Roligt är också att Dean Moore gjorde sina två första poäng för TAIF, i form av två assist på 23 sekunder – när TAIF gick från 2-2 till 2-4 och avgjorde tillställningen.

Spiken i kistan blev det snabba 2-5 i tredje periodens inledning, av Thobias Josefsson i spel 5 mot 4.

TAIF är seriens överlägset mest formstarka lag, helt enkelt. Det blir förstås oerhört inspirerande att ge sig in i en Alletta med det här spelet – TAIF blir både underdogs och outsiders på samma gång. Hur det ligger till med allt detta har vi roliga anledningar att återkomma med spekulationerna om. Ikväll kan vi konstatera följande målskyttar:

1-0 (00.27) Marcus Andersson (Nils Eriksson)
1-1 (21.09) Anders Skoog (Patric Kristiansson, Jacob Johansson)
1-2 (23.21) Aatu Hämäläinen (Thobias Josefsson)
2-2 (25.26) Alexander Hellgren (Alexander Wadlund, Nils Eriksson)
2-3 (29.58) Anders Skoog (Dean Moore)
2-4 (30.21) Aku Pekkarinen (Dean Moore)
2-5 (40.19) Thobias Josefsson (Eric Gustafsson, Aatu Hämäläinen)
2-6 (49.52) Mikael Brancalion (Joakim Erdugan)

Utvisningar: 7×2 min vardera

Glada miner under hemresan

Hemsidan fick tag på ett par glada killar i bussen på vägen hem – en comebackande Mikael Brancalion samt tvåmålskytten Anders Skoog.

Mikael, tillbaka igen efter skada – vad har du egentligen haft för problem under de sex matchen du missat?
– Det var en bristning i höftböjaren. Jag har ju haft problem med en ljumske rätt lång tid och det gjorde att höftböjaren fick ta en del extra stryk. Men nu är jag bra igen.

Poäng direkt i comebacken – känslan av det?
– Klart de är skönt att göra mål direkt. I första perioden var de lite trötta ben men det blev bättre och bättre under matchen.

Anders, även för dig har det ju rullat på fint sedan din comeback?
– Ja det har gått bra dom sista matcherna både för mig och laget så det är kul!

Hur var matchen rent allmänt och hur snackade ni om det inför matchen – som ju var av avgörande betydelse?
– Det var inget speciellt snack alls om det. Alla visste betydelsen av matchen och att säkra platsen till allettan så tidigt som möjligt var såklart det vi ville. Till matchen så tycker jag att de pressar oss i första men att vi kommer tillbaka starkt och har bl.a. fin utdelning i PP.

Anders, vad säger du?
– Jag säger att avgörandet idag var att vi kom upp oss mycket bättre i andra och tredje perioden och spelar bättre än i första och att vi är effektiva, helt enkelt.

Rätta mig om jag har fel, men de fyra femmor ni ställde på isen idag är ju alla lika bra? Hur långt skall det här räcka egentligen?
Anders: – Ja det känns som vi har fyra bra femmor och det där blir viktigt efter jul när vi möter bättre lag! Det kommer bli mycket tuffare matcher men spelar vi som vi kan så ska det nog gå bra!

sovande_erdugan

En trött Joakim Erdugan vilar ut efter segern i Borlänge.

Hur är stämningen nu i bussen? Vem skrålar högst?
Mikael: – Skrålar mest är svårt att säga men minst är iallafall Jocke. Ska väl tilläggas att stämningen annars är på topp!

Anders: – Känslan är fantastiskt bra på bussen! Just nu så dominerar jag Unospelet faktiskt så det är bra (skratt)…

Stort grattis då och ha en skön resa hem!

Båda: – Stort tack!

Skribent

Joakim Forsemalm