Bortastarka TAIF vann igen!

Det är tätt mellan matcherna i inledningen av fortsättningsserien och redan två dagar efter premiären var det dags för TAIF att åka ner till Skåne för match mot Tyringe – som man ju vann över både hemma och borta under grundserien. Tillbaka i laget efter sjukdom var såväl Viktor Lennartsson som Ivar Arnesson.

Tranås kommer ut bra, men lite avvaktande i första perioden. När det gällde chanser så hade Joakim Erdugan ett par sådana för att näta och TAIF hade också matchens första PP. Ett par chanser men inget mål åt något håll i första perioden.

Och det var fortsatt något avvaktande i inledningen av andra, där Tyringe får chansen i powerplay, utan större resultat – i första försöket. Dock får de lite senare i perioden en ny sådan chans och då smäller Kalle Hult in 1-0 till hemmalaget.

Efter målet blir det betydlig mer öppet och frejdigt spel från bägge lagen, Tyringe har goda chanser att utöka direkt efter, men även TAIF spelar upp sig och Emil Larsson sätter 1-1 upp i Charlie Fredrikssons vänstra kryss efter snyggt väggspel med Ted Nilsson.

TAIF tar sen ledningen tre minuter in i tredje perioden genom Adam Willig som får en fin passning av Ivar Arnesson över centrallinjen och målvakten Fredriksson hinner inte med i förflyttningen; Willig lägger den synes enkelt i mål.

Fyra minuter därefter kvitterar Tyringe genom Belmin Mesanovic och resten av perioden blir lite avvaktande, ingen vill riskera en viktig poäng.

Matchen går därför till förlängning där Tyringe gör ett dåligt byte vilket gör att Anton Lindgren kan frispela Emil Larsson vid offensiv blå, Larsson lurar snyggt ner målvakten och lägger in pucken redan efter 1,19.

TAIF, som ju hittills gjort en bra säsong framförallt på bortaplan, vinner således andra raka och drygar ut avståndet ner till de jagande lagen med en poäng, nu fyra poängs försprång. Serien har således inletts på bästa sätt och tränare Charles Franzén kommenterade till Tranås Tidning att han var nöjd med 2 poäng i Tyringe, sett över matchen som helhet och berömde förutom försvarsspelet även linan med Arnesson, Willig och Ruda lite särskilt.

Ny match redan i morgon söndag, då Hanhals kommer på besök i Stiga Arena, ett Hanhals som vände 0-2 till 6-3 mot Helsingborg senast. TAIF har spelar knackigt mot just Hanhals den här säsongen, dags att göra en mycket bättre insats mot det laget!

Skribent

Joakim Forsemalm