Femte raka när Varberg besegrades

För den sextonde omgången av Hockeyettan Södra begav sig TAIF för tredje gången den här säsongen till Halland för att spela hockey.

Första gången i historien spelade man i Varbergs ishall (förr i tiden, om nu TAIF spelat hockey alls i Varberg – oklart för skribenten – spelades matcherna i Veddige ishall, en bit från kommuncentrum) och det blev lite av en ”revansch” för gästerna, som ju tappade en poäng hemma i Stiga Arena under första rundan av serien. För i Varbergs nya ishall kunde TAIF gå segrande ur en relativt jämn match, 1-4 blev slutresultatet (0-2, 1-0, 0-2) efter att Varbergs kontringsinriktade hockey varit lyckosam i en av tre perioder.

Och 1-2 stod det länge; Albin Torstenssons kanon till 0-1 och Victor Jigmalms påpasslighet efter en riktig ”indianare” till 0-2 reducerades i andra perioden efter en effektiv Varbergskontring.

Även om det var jämt målmässigt, så kändes det egentligen aldrig som om Varberg var riktigt nära poäng den här kvällen, men visst var Ted Nilssons 1-3 efter knappt halva slutakten lite förlösande. Snygg ”Foppa-passning” förresten, av kvällens lirare i bortalaget, Albin Torstensson.

Sen var Victor Jigmalm på rätt plats igen efter ytterligare en fantastisk ”indianare” och skickar in sitt sjunde mål för säsongen till slutresultatet 1-4.

Förutom Albin Torstensson och Victor Jigmalm så gjorde också Anton Lindgren en väldigt bra match och även om det var både ganska få och relativt enkla skott mot mål, så är det förstås avgörande att ha en stabil målvakt när det drar ihop sig – Hampus Alexandersson var bra även den här matchen.

Detta var femte raka trepoängaren för TAIF och med den intar man nu tredjeplatsen i tabellen – roligt att man faktiskt har tre raka bortasegrar, efter att ha gått blankt på bortais fram till den knappa segern i Halmstad för fyra omgångar sedan.

Sex poäng är försprånget ner till KRIF och Helsingborg under Allettanstrecket och nu följer sex härliga matcher där just dessa två och de fyra andra lagen på övre halvan kommer utgöra motstånd.

Den viktigaste matchen för säsongen spelas redan på söndag – då årets ”Cancermatch” spelas. Så förutom att se Södra Hockeyettans trea och etta möta varandra – och hur det går när Filip Peterson kommer ”hem” till Bredstorp – så stödjer du bokstavligt talat en livsviktig insats som TAIF gör årligen. ALLA till Stiga Arena, söndag kl. 16.00, således.

Skribent

Joakim Forsemalm