Hylla de som hyllas bör

Grymt, fantastiskt och härliga känslor, vilken säsong vi fick till! Nu när Säsongen 18/19 är till ända så skulle jag vilja passa på att göra en kort sammanfattning och tacka alla som varit inblandande i Tranås AIF Hockey denna säsong, ni är grymma och ovärderliga!

TAIF är en förening som det är oerhört spännande och kul att vara en del av. Att varje dag gå till jobbet med glädje, träffa nya och trevliga människor hela tiden, aldrig ha någon känsla av att är det redan måndag eller skönt med fredag. Alla dagar är lika givande och utmanande. Börjar med en liten summering av de sportsliga tankarna i våra lag, sedan försöka få med alla som bidrar till TAIF.

Först ut blir vårt a-lag

Mål 1 – Allettan
En säsong som redan från början kändes som om vi hade något bra framför oss då både spelare och ledare kände en optimism. Vi spelade i Västra serien fram till jul, en hedrande 2:a plats efter Borlänge så långt och klara för spel i Allettan södra. Det första målet avklarat.

Mål 2 – Playoff 2
När det blev klart med vilka lag vi skulle fajtas mot så gick vi in i Allettan med gott självförtroende. Vi förtjänade där en 3:e plats efter seriens slut och var klara för playoff 2. Efter att stått över playoff 1 så fick vi välja motståndare och vårt val föll på Visby/Roma som vi besegrade med 2-1 i bäst av 3 matcher, förlust på ön och två vinster hemma. Väldigt tuffa och givande matcher som vi lärde oss mycket av och det andra målet för säsongen avklarat.

Mål 3 – Playoff 3
Sen playoff 3 och blev vi valda av Kallinge/Ronneby, häftiga matcher då vi hade ett försvarsspel och anfallsspel som klaffade perfekt. Rättvist med 2-0 i matcher till oss då vi var det bättre laget och som då ledde till spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Mål tre uppfyllt.

Mål 4 – Kvalserien
En serie som vi genomfört på ett mycket bra sätt där ingen trodde på oss mer än vi själva. Vi har lärt oss mycket vad vi behöver justera och förbättra inför framtiden. En erfarenhet rikare som var väldigt lärorik. Almtuna var ett nummer för stora för oss, inget att säga om. Vita Hästen hade vi två otroligt bra insatser mot och 1-1 i matcher, inte alls långt ifrån där.

Boden var vi bättre än och som resulterade i två vinster. Kristianstad var det jämna matcher som resulterade i bortavinster och 1-1 i matcher. Sista laget ut blir Hudiksvall som vi skulle avsluta mot på ett bra sätt, tyvärr så var bensinen slut och det blev platt fall och 1-1 i matcher där också.

En kvalserie vi verkligen genomfört på bästa sätt, har så klart inneburit små marginaler som vi haft emot oss men också med oss. Jag tar med mig väldigt mycket in i nästa säsong som redan börjat så klart.

Vi har verkligen lyckats med våra mål denna säsong så man kan inte vara annat än väldigt, väldigt nöjd och stolt. Absolut många saker som vi kan ta med oss in i nästa säsong och framtiden. Fortsätta bygga vidare med den plan vi har, jag hoppas givetvis på att så många som möjligt stannar kvar i TAIF för vi har något bra på gång.

ETT STORT TACK till min ledarstab och mina spelare för er fantastiska säsong!

Juniorlagen

Vi har bara haft en träningsgrupp men genomfört seriespel med J20 och J18 där båda lagen har spelat i Div 1. Vi hade som mål att ta steget upp till J20 Elit men lyckades tyvärr inte med det målet.

Målet med att utveckla och att vara kvar i J18 Div 1 lyckades och det känns mycket bra! Här har vi en stor utmaning framför oss med att hitta rätt väg de närmsta åren, få denna grupp till att förstå vad det innebär och krävs för att nå vårt a-lag. En träningsmiljö som är tuff och hård men ändå en attraktiv miljö med utveckling för dessa killar.

Ungdomslagen

Vi var denna säsong representerade i alla ålderslag från C-pojkar upp till A-pojkar, och vi är sammanlagt 175 spelare. Lagen har genomfört säsongen med mersmak. Seriespel på A-, B- och C-pojklag, och de har också spelat DM och Cuper.

A1 spelade Div 1-slutspel efter jul och hamnade på en 5:e plats.

A2 har spelat Div 1-slutspel och hamnade på en hedrande 2:a plats i serien. Vi spelade ett förkval till U16 Elit med fyra lag där vi knep första platsen som resulterade att vi fick spela kvalserie med möjlighet att gå upp i U16 Elit, tyvärr räckte vi inte hela vägen där.

B1 har spelat seriespel i Div 2A där de hamnade på 6:e plats,

B2 spelade seriespel och hamnade på 2:a plats i Div 1 fortsättningsserie.

C-gruppen har haft 3 lag som spelat seriespel.

D-gruppen har haft poolspel och sammandragningar.

Skridsko-/Hockeyskola

Vi har ca 70 spelare här, både tjejer och killar som har kul på lördagar. Här ska ni falla för hockeyn och få med kompisen upp till hallen.

Vi jobbar vidare för att utveckla ungdomsdelen

Alla spelare i junior- och ungdomslagen har utvecklats och gjort framsteg och fått med sig många positiva saker in i nästa år, vi hoppas att alla fortsätter och att nya spelare vill komma till TAIF

I den sportsliga delen har vi många utmaningar med våra ledare och spelare varje vecka för att hitta rätt väg att gå och få så många som möjligt att stanna kvar i TAIF. Vi vill och behöver bli fler aktiva. Vi jobbar metodiskt på att hitta rätt väg för alla. TAIF ska vara en attraktiv förening som lockar och tar tillvara på spelare på ett bra sätt.

Utmaningen med sporten är att fortsätta utveckla, utbilda spelare och ledare till att vilja bli bättre där glädjen alltid måste finnas för att nå framgång. Vi ska fortsätta jobba med vårt levande dokument TAIF-tråden, ett dokument för föräldrar, ledare och spelare som ska genomsyra en bra linje för vår verksamhet.

Vi ska fortsätta jobba aktivt med värdegrundsfrågor, där föreningen ska verka för ett vårdat språkbruk bland våra ungdomar och ledare och att glädjen alltid finns där.

Ledarna

Utan er ledare fungerar inte vår verksamhet, ni gör ett mycket bra och värdefullt jobb då ni lägger ner mycket tid för att ge spelarna så bra möjligheter som möjligt att utvecklas med hockeyn. Vi lägger ett stort ansvar på er då ni ska utveckla våra spelare, se till så att alla mår bra och trivs i föreningen. Viktigt att ni fortsätter åka på utbildningar så ni kan/får leda våra lag.

Ungdomsdomarna

Kul att ni vill vara domare vid sidan av ert hockeyspel, finns några som bara är domare också. Ni gör det väldigt bra så att våra ungdomsmatcher går att genomföra.

Styrelsen

Som håller ordning på föreningen och jobbar på med små medel och som fått föreningen skuldfri. De vill hitta förbättringar, se nya möjligheter för att göra föreningen mer attraktiv för alla.

Flying Crane Supporters

”Ni på andra sidan”… Ni bidrar och är den extra spelaren för oss som gör att vi vinner tillsammans. Oerhört viktiga med era trummor, skönsång och fantastiska heja ramsor. Ni får verkligen igång hallen oavsett om vi spelar hemma eller borta. Ni kommer och förgyller bortamatcherna. Ni gör ett fantastiskt jobb och visar ett otroligt engagemang. Jag vet att grabbarna i a-laget uppskattar er något enormt!

Funktionärerna

Här har vi dom som gör ett fantastiskt jobb i det tysta för TAIF, här är mer folk än vad ni tror och väldigt viktiga för att vi ska klara av verksamheten. Vi behöver de som sköter kioskerna, de som sitter i entrékassor, de som jobbar i TAIF-rummet, de som sköter TAIF-TV, de som spelar musik, personalen som sitter i speakerbås och Pant-Åke som åker runt och hämtar säckar. Ni är enormt värdefulla för föreningen!

Publiken

Som verkligen denna säsong bidragit med handklapp, positivitet och till en härlig inramning på våra matcher. Stämning var magisk i Playoff- och kvalseriematcherna. Sen glömmer man aldrig Vimmerby borta första matchen i Allettan då vi var 300 pers från Tranås. På återseende nästa säsong, vi börjar där vi slutade. Hoppas ni längtar som vi gör!

Billotterigruppen

Ni gör ett helt otroligt jobb för TAIF, vår enskilt största inkomstkälla och ni ska verkligen ta åt er för ni är grymma. Alla vet vem ni är så ni behöver inte nämnas med namn… ETT STORT TACK!

Medlemmarna/Guldpucken

Här kan vi bli många fler, då växer föreningen och intresset ökar. Guldpucken, tack för ert fantastiska bidrag till föreningen!

Konståkarna

Tack också till Ella Sehlstedt och Therese Thiele som förgyllt våra första periodpauser med konståkningsuppvisning. Mycket uppskattat!

Vaktmästarna

Mina kollegor uppe på Bredstorp som fixar isen så den är i toppskick, håller området rent, snyggt och välskött. Ett gäng som alltid har glimten i ögat och aldrig ser några problem utan bara möjligheter. Stort tack och kämpa på!

Kommunen

Tack också Tranås Kommun för ert stöd denna framgångsrika säsong vi haft tillsammans!

Sponsorerna

Sist, men långt ifrån minst våra sponsorer. Er support är så otroligt viktig, utan er så är vi inte TAIF. Hoppas att ni förstår det och att ni är väldigt angelägna och intresserade av att fortsätta stödja TAIF. Vara med och synas i Stiga Arena, på vår hemsida, våra evenemang, matchdräkter och andra saker som vi erbjuder. Det finns bara möjligheter och inga omöjligheter hur vi kan synas tillsammans. Jag hoppas nu vi kommer ha trevliga möten och samtal under våren för att hjälpa varandra framåt i tiden.

Ett stort TACK för säsongen 18/19 till er ALLA, nu ser vi fram mot säsongen 19/20 med tillförsikt då vi ska skörda nya framgångar, hitta nya utmaningar och möjligheter.

TILLSAMMANS ÄR VI TAIF!

Varma Hockeyhälsningar
Stefan Fransson
Klubbchef Tranås AIF Hockey

Skribent

Kristoffer Karlsson

Webbansvarig och skribent