Inför Grums borta

Senaste matchen var som bekant ”veckans match” i Hockeyettan i mötet mot Mariestad. En på förhand jämn och tuff match som vi var inne på inför matchen. Tränare Karl Helmersson ger oss senaste uppdateringen inför kvällens bortamatch mot Grums.

Matchen var precis så jämn och tuff som du var inne på tidigare. Vinst med 1-0 i en stundtals grinig match. Vad säger du om matchen i efterhand?

-Jag tycker vi spelar bra hockey i den första perioden och får därigenom med oss utvisningar tack vare att vi spelar i ett högt tempo. I den andra perioden böljar det fram och tillbaka lite för mycket för att vi ska kunna vara helt nöjda. Tredje perioden åker vi inte lika mycket skridskor men vi håller dem ändå på utsidan på ett bra sätt och hanterar det mycket bra tycker jag.

Det är inte många matcher som slutar 1-0, det visar på hur jämn och tuff en Alletta är, samtidigt visar det på bra karaktär i laget, känner du att ni har en stark moral i laget?

-Det tycker jag absolut. Vi har visat många gånger under säsongen att vi har kommit tillbaka i matcher och tagit poäng vilket är en stor styrka och det tyder på att vi har bra moral i laget.

Kapten Filip Petersson fick göra målet som också blev matchavgörande, vad säger du Filips säsong och hur viktig är han för laget?

-Jätteroligt att ”Fille” fick göra målet i måndags. Han är oerhört viktigt för laget och han kommer varje dag och gör jobbet träning som match.

Tuffa skador på flera spelare, har du någon status på hur länge de är borta?

-Jag har ingen exakt tid på hur länge dessa spelare är borta från spel tyvärr.

Transferfönstret stänger på fredag och ni har flera spelare borta. Är det aktuellt med förstärkningar?

-Vi håller ständig koll på marknaden. Vi får se hur det blir med tillskott till truppen.

Match ikväll mot Grums på bortaplan, återigen en tuff match. Tankar inför matchen?

-Det är en härlig utmaning vi har framför oss ikväll! Det är bara att se möjligheterna att haka på topplagen i serien.

Truppen, hur formerar du laget ikväll?

 -Lukas Isaksson är tillbaka i HV71. I övrigt är det samma lag som senast.

Skribent