Inför Kallinge-Ronneby hemma

Den intensiva matchveckan med tre matcher ska avslutas på hemmaplan mot Kallinge-Ronneby på söndagen. Hemsidan tog ett snack med Karl Helmersson inför den avslutande toppmatchen.

Om vi börjar med Hanhalsmatchen först och främst, vad säger du om den matchen?

– Hanhals satte oss på prov helt klart, de var speediga med bra fart och slängde in mycket puckar på mål. Jag tycker inte vi kommer upp i nivå till en början men hittar en väg att vinna och det är såklart väldigt starkt

Sedan begav ni er till din hemstad Mariestad för en svår fredagsmatch, man vinner med 4-3 efter en bra start på matchen med två snabba mål inom tre minuters spel, din analys om matchen?

– Det var en bra och tät match med mycket känslor. Jag tycker vi var starka i 5 mot 5 spelet, och de gör tre mål i powerplay, vi pratade innan om en bra start vilket vi fick med två snabba mål i början och de fick jobba i uppförsbacke direkt.

Veckan avslutas som sagt på söndag med en tuff hemmamatch mot Kallinge-Ronneby, hur är känslan inför matchen?

– Känslan inför matchen är egentligen inte något annorlunda mot andra matcher. Alla lag i Allettan är bra lag och vi ser på resultaten att det är uddamålssegrar som avgör.
Det gäller främst att ha fokus på vårt och göra våran grej, självklart kommer powerplay och boxplay bli viktigt även i denna matchen. Vi hoppas publiken fortsätter att stötta oss och kommer till hallen och kanske får vi en ännu bättre publiksiffra som ger oss stöd i denna matchen.

Hur ser laget ut?

 – Vi kommer att bestämma laget efter vår morgonvärmning på söndagen. Vad vi vet är att Bergvik fortsätter i mål och att Rasmus Koskinen och Max Rapp kommer testa på morgonen så det ser ljust ut för oss med tillgängliga spelare i truppen.

Skribent