Inför Kumla borta

I kväll beger sig laget till Kumla för att spela match två i andra rundan av grundserien. Vi stämde i vanlig ordning av läget med tränare Karl Helmersson inför matchen.

Vi tar en snabb tillbakablick på senaste matchen mot Lindlöven på hemmaplan som slutade med 3-2-seger efter en stark slutforcering.

Det är såklart alltid skönt att vinna och kunna vända matchen till en seger. Vi visar att vi har en bra moral i laget och att vi jobbar hela vägen tills signalen går.

Ni börjar andra halvan av serien med en vinst, hur viktigt är det?

Det är såklart härligt med en seger direkt, och att studsa tillbaka direkt efter en förlust och upp på vinnarspåret igen.

Tycker du att det ni tränat på under uppehållet har gett några utslag?

Jag tycker att vi oftare och oftare gör det vi tränar på och tar hela tiden steg framåt, jag tycker det ser bra ut, vi är stabila och släpper få spelvändningar mot oss då vi är solida i vårt spel. Sen jobbar vi hela tiden med detaljer och i powerplay vill vi såklart hitta mer rätt.

Ny tuff bortamatch mot Kumla under kvällen. I första runda gick ni segrande med 8-1, vad väntar du dig för matchbild?

Det kommer absolut bli en tuff match. Det är inte lätt att komma som bortalag till Kumla och spela där, de kommer säkert göra allt för att sätta käppar i hjulet för oss.

Hur ser laget ut inför matchen?

Vi kommer spela med 13 forwards och 7 backar. Martin Jonsson kommer starta som 7:e back, vi gör också lite förändringar i formationerna då Jocke spelar med Fille och Schelin samt Blomberg med Max och Mathias. Byström blir 13:e forward och Johnson står i mål.

Skribent

Kristoffer Karlsson

Webbansvarig och skribent