Inför Mariestad borta

I kväll åker a-laget till Västergötland för en riktig toppmatch mot Mariestad. En speciell match för huvudtränare Karl Helmersson som här delar med sig av sina tankar inför den.

10-3 senast mot Forshaga, en riktig urladdning, vad säger du om matchen?

Jag tycker vi gör en bra första period och kommer ut som vi pratat om, sen kanske det inte blir så bra hockey, lite frustration från dem men ändå härligt att vinna och göra 10 mål framåt.

Det blev ganska tuffa tag stundtals, det krävdes en timeout i andra perioden?

Ja, vi gick ifrån vårat spel lite och började göra saker på egen hand istället, vi behövde komma tillbaka till grunderna i vårt spel och göra det mer tillsammans.

Ännu en toppmatch, när ni reser till Mariestad på onsdag, en viktig match för laget, och en väldigt speciell match för dig?

Det blir såklart väldigt speciellt och komma till Mariestad som motståndare för första gången, det kommer absolut vara speciellt innan matchen på dagen men när det väl drar igång har man fokus på sitt och våran prestation.

Sista matchen innan serien vänder och ni är obesegrade hittills, vad krävs för att ni vara det efter onsdagens match?

Det gäller att vi är konsekventa i vårt spel och inte fuskar, att vi börjar i rätt ända och jobbar oss in i matchen. Vi möter ett topplag på bortaplan så vi kommer att sättas på prov och det är nyttigt för laget.

Många spelare är kvar i Mariestad från föregående säsong när du var tränare där, har du gett ditt lag några ”goda råd” inför matchen?

Ja, men det är klart att jag kan ge lite goda råd, men vi är där för våran prestation,

Hur formerar du laget ?

Vi byter målvakt så Bergvik kommer in igen, samma forwardsuppställning, och på backsidan har Martin Jonsson varit krasslig så där går Hannes in istället.

Skribent

Kristoffer Karlsson

Webbansvarig och skribent