Inför Mariestad hemma

En ny matchvecka stundar med tre matcher för A-laget, Hemsidan tog ett snack med huvudtränare Karl Helmersson om senaste matchen mot Kallinge på bortaplan och den stundande uppgiften mot Mariestad i ”veckans Match” för hockeyettan på Måndag.

Ni mötte Kallinge-Ronneby i Lördags på bortaplan, slutresultatet skrevs till 3-1 vad säger du om matchen?

Det var en tight match, målmässigt är vi såklart inte nöjda men sett till själva spelet så gör vi en bra bortamatch mot serieledarna i Allettan. Tyvärr blir deras kvittering ett ”skitmål” och fram tills dess tycker jag vi gör det bra. Vi tar med oss en hel del bra saker från den matchen som vi har fokus på framöver.

Lukas Isaksson har lånats in från HV71 J-20, en egenprodukt, vad säger du om hans insats?

Lukas är helt klart en bra spelare, han har bra fart, bra skott och en bra storlek. Det är inte lätt för honom och komma in snabbt och prestera i en toppmatch borta mot Kallinge, han fick heller inte så mycket istid när vi åkte på skador under matchen men han är helt klart en spännande spelare inför framtiden som har Tranås som moderklubb.

Under matchen mot Kallinge kunde vi se både Mattias Karlsson, Anton Blomberg och Fredrik Lindström kliva av, vad kan du säga om skadeläget?

Vi har Kristoffer Backman borta sedan tidigare, Mattias Karlsson och Anton Blomberg spelar definitivt inte imorgon mot Mariestad, Fredrik Lindström är med samt Joakim Erdugan är tillbaka i truppen.

Ni möter Mariestad hemma i Stiga Arena i ”veckans match” för Hockeyettan under måndagskvällen, tankar inför den fighten?

De är ju ett lag som vi känner till väl sedan tidigare då det också är ett lag vi mött i serien, det kommer som alltid bli en jämn och tuff match med lite känslor så det gäller att ha kontroll så man inte drar på sig utvisningar, vi ska fortsätta bygga på vårat spel från senast mot Kallinge och ha fokus på rätt saker så kommer det bli en bra och rolig kväll.

Hur ser laget ut?

Backman, Karlsson och Blomberg är skadade.

Bergvik är tillbaka i målet

backparen är intakta som senast, framåt blir det lite ändringar i och med bortfallen med skadade spelare.

Skribent

Kristoffer Karlsson

Webbansvarig och skribent