Inför Vimmerby borta

Ikväll drar Allettan igång och hemsidan fick en pratstund med huvudtränaren Karl Helmersson inför matchen.

Ni avslutade grundserien med en stabil vinst mot Mariestad, vad kommer du ihåg från den matchen?

– Vi var inte nöjda med matcherna inför Mariestad och ville komma ut stort mot ett bra motstånd som också är en allettan motståndare nu. jag tycker vi hade bra aggressivitet och bra fart och matchen innehöll också lite känslor, en perfekt avslutning för oss och en skön vinst.

Hur har juluppehållet varit? Hur har ni tränat?

– Vi har inte tränat på något nytt utan tryckt mycket på grunderna och repeterat spelet i längre frekvenser. Vi har blandat med tung fys och långa pass så vi kommer väl förberedda till Allettan nu.

Jesper Alasaari har tillkommit i truppen, vad kan vi förvänta oss av honom?

– Det känns såklart väldigt bra, vi breddar vår backsida med storlek och tyngd vilket jag tror kommer behövas mer nu i täta matcher framöver.

Allettanpremiär borta mot rivalen Vimmerby, ett lag från södra serien, vad har du för förväntningar på matchen?

– Det är höga förväntningar, två bra lag på isen. Vi har bra självförtroende i truppen och vi kommer ha ett extremt bra stöd på läktaren. Det gäller att vara med från början och stå upp för varandra, minimera misstagen men ändå våga spela ut ordentligt.

Fem bussar plus en hel del bilar kommer att följa med till Vimmerby, vad säger du om det intresse supportrarna visar i Tranås att följa er?

– Jätteroligt att så många vill åka med och stötta, det uppskattas enormt och är väldigt betydelsefullt i en sådan viktig match. Det är inte många lag som har sådan uppslutning på bortamatcher vilket är jättehäftigt.

Hur formerar du laget?

– Max Rapp är sjuk och Rasmus Koskinen har fortsatt skadebekymmer.
Johnson står (Bergvik)
Gustafsson, Skoog, Eklöf
Blomberg, Petersson, Arnesson
Schelin, Rydberg, Backman
Erdugan, Karlsson, Axelsson
Lindström, Alasaari
Torstensson, R. Johansson
A. Johansson, Jonsson
Landin, Olbing

Skribent