Inför Vimmerby hemma

Fredagskväll och uppladdat för en riktig hockeyfest när Vimmerby kommer till Tranås och Stiga Arena för ännu en drabbning i Allettan södra. Lagen möttes i den första omgången och slutade då med vinst efter att man hämtat upp ett 0-2 underläge. Karl Helmersson ger sina tankar inför fredagens tuffa utmaning.

Ni kommer senast från en förlust mot Huddinge på hemmaplan. Hur ser du på de senaste matcherna i Allettan?

– Mot Kallinge spelade vi bra i en period sen tappar vi där vilket såklart är väldigt tråkigt, Vi gjorde sedan en mindre bra match mot Grums och det går lite i stå med självförtroendet. Mot Kristianstad får vi en tuff uppförsbacke direkt i första perioden men gör också endel bra saker och tar med oss sista perioden.

Dina tankar från senaste matchen mot Huddinge på hemmaplan?

– Jag tycker vi gör en bra match, det finns en hel del bra saker att ta med sig såhär i efterhand när vi analyserar matchen. Det gäller för oss nu att se möjligheterna och ta med det som var bra och bygga vidare på det och de gör egentligen inga spelmål utan vi bjuder dem och går bort oss på deras första mål. Om man kikar på statistiken ligger vi fortfarande kvar samma som tidigare bara att vi inte får med oss resultaten och måste få med oss det lilla extra.

Nu väntar en riktigt het match mot rivalen Vimmerby på hemmaplan, vad känner du inför denna drabbning?

– Det är ju ett riktigt rivalmöte och vi har positiva bilder från senaste matchen där vi fick ett tufft underläge men lyckades tugga oss in igen och bara körde på med en fantastisk publik som bar oss och vi fick en enorm energi. Nu är vi i ett läge att de har vunnit ett par matcher och vi förlorat så det blir en perfekt utmaning för oss att med publiken i ryggen att vända på detta nu!

Veckan avslutas med en resa till Gotland och möte mot Visby på Söndag, ett lag ni slog hemma, tankar inför den matchen?

– Kul med mycket hockey, det är detta vi tränat för hela tiden. Vi åker på lördag och har även där en bra känsla från föregående match där vi vann hemma och vi ser fram emot uppgiften.

Skribent