Jonas Fransson ny målvaktstränare – samt forward och back förlänger

Det är nu klart att TAIF-produkten Jonas Fransson väljer att komma hem till moderklubben igen och bli målvaktstränare. Samtidigt står det klart att forwarden Kristoffer Backman och backen Hannes Rydin Irebro spelar i TAIF säsongen 18/19.

Efter flera säsonger med spel i SHL/Elitserien, Allsvenskan och spel utomlands i Norge och Danmark kommer nu Jonas Fransson att bidra med sin rutin och hjälpa till som målvaktstränare i föreningen.

Så här säger Jonas själv om det.

– Målet har hela tiden varit att komma tillbaka och spela. Men av olika anledningar blev det inte så. Det blir en bra lösning nu ändå. Jag har på senare år utbildat mig till målvaktstränare och har gjort klart alla utbildningar utom den sista. Siktet har varit att bli tränare efter karriären och jobba vidare med målvakter.

Bild från vikhockey.se

 

– Det ska bli väldigt roligt att komma hem igen och kunna bidra till min moderklubb. Jag är jättetaggad. Jag har kollat lite statistik på Victor Johnson och Fredrik Bergvik och tycker det ser bra ut. Jag har bara hört gott om dem att det är hungriga målvakter som vill utvecklas.

 

 

 

Vi hälsar Jonas Fransson varmt välkommen tillbaka till Tranås AIF!

——————————————————————————————————

Backen Hannes Rydin Irebro hämtades från Vita Hästens organisation i slutat av förra säsongen och kommer alltså dra på sig TAIF-tröjan från start kommande säsong.

Kristoffer Backman avslutade den gångna säsongen starkt och går nu in på sin andra säsong i TAIF-tröjan och säger så här om förlängningen.

 

– Jag är glad att få vara kvar. Det känns bara bra. Vi verkar få ihop ett intressant lag, säger Kristoffer Backman.

Kontrakten är skrivna på 1 år med båda spelarna.

Skribent