Motståndarpresentation: Almtuna IS

Kvalserien till HockeyAllsvenskan består utav sex lag och serien spelas över tio omgångar där två platser i landets näst högsta serie ligger i potten. Under den här rubriken kommer vi att presentera de lag som Tranås AIF ställs mot i jakten på uppflyttning. Först ut är Almtuna IS.

Laget

I den allra första omgången väntar det tuffast möjliga motståndet. Almtuna slogs in i det sista för att undvika kval men med fem(!) sekunder kvar av ordinarie tid i den sista omgången släppte de in ett baklängesmål mot AIK som skickade Almtuna till kvalspel.

Almtuna har annars haft någonting bra på gång under de senaste åren. Tre år i rad tog sig laget från Uppsala till slutspelsserien men lyckades därefter inte ta sig vidare i stegen mot SHL-kvalet.

Årets säsong har varit en missräkning och har innehållit en mindre cirkus på tränarsidan. Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson inledde som ansvariga tränare, roller som de hade fram till den 21:e januari när Nichlas Falk kom in som huvudtränare vilket ledde till att Ragnarsson och Gudmundsson fick kliva ner som assisterande tränare. Efter 13 matcher fick Nichlas Falk lämna rollen som huvudansvarig och till kvalserien är det återigen Ragnarsson och Gudmundsson som styr skutan.

Målvakten

Arvid Ljung har vaktat kassen vid 36 tillfällen under årets säsong och har en räddningsprocent strax över 91. Hans karriärresa har gått från juniorhockey i Kungälv, via Nässjö och Töreboda i division 2, Mariestad i division 1 innan han landade i Almtuna. Gör sin andra säsong och har successivt tagit kliv mot posten som förstemålvakt.

Profilen

En av de bästa svenska spelarna som har spelat i Europa under 2000-talet finns i Almtuna. 38-årige Tony Mårtensson har en meritlista som innefattar två KHL-mästerskap, tre medaljer och guldhjälmen. Har varit Almtunas i särklass viktigaste spelare under säsongen och slutade tredje plats i HockeyAllsvenskans poängliga.

Skribent

Gustaf Pettersson