Motståndarpresentation: Bodens HF

Kvalserien till HockeyAllsvenskan består utav sex lag och serien spelas över tio omgångar där två platser i landets näst högsta serie ligger i potten. Under den här rubriken kommer vi att presentera de lag som Tranås AIF ställs mot i jakten på uppflyttning. Nu är det Bodens tur.

Laget

I hemmapremiären väntar seriens nordligaste lag, Boden HF. Laget från Norrbotten inledde sitt kvalserieäventyr med att förlora mot Kristianstad med 4-1 inför 1923 åskådare i hemmaarenan Björknäshallen.

Boden, som är kända för sitt tuffa och fysiska spel som stundtals balanser på gränsen, inledde säsongen med att komma på tredjeplats i Hockeyettan Norra, elva poäng bakom Piteå som vann serien.

Väl i Allettan växlade laget upp och lyckades vinna serien vilket medförde att de klev in i Playoff 3. Under två tajta matcher mot Huddinge gick Boden segrande ur mötet och var därmed kvalificerade för kvalserien.

Målvakten

TAIF-bekantingen Oskar Sehlstedt, som gjorde tio matcher hos oss under säsongen 2013/2014, är Bodens givna förstaval och har stått merparten av matcherna under säsongen. Har en fin statistik under säsongen och har etablerat sig som en av de bästa målvakterna i Hockeyettans norra skikt.

Profilen

När Jesper Ylivainio är på isen gäller det att se upp. Under säsongen har stått för 50 poäng på 39 matcher och varit en urkraft i norrbottningarnas offensiv. Har 4 SHL-matcher med Luleå på meritlistan, men har framförallt gjort avtryck i deras juniororganisation som en pålitlig poängspelare under flera år.

Skribent

Gustaf Pettersson