Motståndarpresentation: HC Vita Hästen

Kvalserien till HockeyAllsvenskan består utav sex lag och serien spelas över tio omgångar där två platser i landets näst högsta serie ligger i potten. Under den här rubriken kommer vi att presentera de lag som Tranås AIF ställs mot i jakten på uppflyttning. Denna gång är det HC Vita Hästen som presenteras.

Laget

I den tredje omgången ställs vi mot ett lag som vi har stor erfarenhet av att möta. Det har under det senaste årtiondet spelats många tuffa bataljer mot Vita Hästen från Norrköping, som allt som oftast kom vinnande ur striden.

Vita Hästens säsong kan inte beskrivas som något annat än stökig. Samtidigt som prestationerna och resultaten på isen har gått emot, så har föreningen också kämpat vid sidan av. Mer än en gång har styrelsemedlemmar hoppat av sina uppdrag och allt fick sin kulmen när klubbchefen och ordföranden Yvonne Anglesjö avgick efter att ha mottagit hot och hat.

Vita Hästen har inlett kvalspelet med två raka vinster mot Hudiksvall respektive Kristianstad och ligger på andraplatsen i serien med sex inspelade poäng.

Målvakten

Kassen har allt som oftast vaktats av Norrköpingskillen Viktor Kokman, som faktiskt har spelat två matcher i Tranås AIF (säsongen 2012/2013) Viktor fick göra något av karriärsresa innan han kom tillbaka i moderklubben, en resa som bestod av juniorhockey i HV71 och därefter spel i HC Dalen, Borlänge och Vimmerby.

Profilen

Det finns flera intressanta spelare i Vita Hästen, bland annat TAIF-produkten Daniel Josefsson. Men det går inte att prata om Vita Hästen och inte nämna Marcus Eriksson. Marcus Eriksson är Vita Hästen ut i den mest avlägsna DNA-strängen. Hans pappa är Peter Firsov Eriksson, en av Norrköpingslagets största spelare genom tiderna och Marcus är på väg att få samma ikonstatus. Han har varit lagets stora motor i resan från Division 1 till Hockeyallsvenskan och väl där fortsatte han som han alltid har gjort, genom att göra en hel del poäng. Han är framförallt skicklig från rödlinjen och framåt med spetsegenskaper i powerplay.

Skribent

Gustaf Pettersson