Motståndarpresentation: Kristianstads IK

Kvalserien till HockeyAllsvenskan består utav sex lag och serien spelas över tio omgångar där två platser i landets näst högsta serie ligger i potten. Under den här rubriken kommer vi att presentera de lag som Tranås AIF ställs mot i jakten på uppflyttning. Kristianstads IK är nästa lag ut.

Laget

Ännu ett hockeyår, ännu ett år där Kristianstad går All-In för att ta sig upp till Hockeyallsvenskan. Många är rubrikerna som har avhandlat föreningens ekonomi de senaste åren och i år har historien upprepat sig. Men den här texten ska inte fokusera, eller för den delen värdera, Kristianstads välmående utan ska fokusera på den sportsliga verksamheten.

Lite likt Tranås AIF så susade inte Kristianstad fram i Hockeyettan Södra under hösten, utan fick de facto kämpa till sig en plats bland de fem bästa lagen. I en jämn serie slutade de på fjärde plats och var på inget sätt favorit när de gick i nästa etapp av säsongen.

I Allettan gick det desto bättre och det blev tillslut en andraplats, tre poäng före Tranås. Det innebar att de likt TAIF gick in i Playoff 2 där det blev avancemang efter två jämna matcher mot Segeltorp.

I det sista playoff-steget skickade de Vimmerby på semester genom att vinna i den tredje och avgörande matchen med 6-5.

I Kvalserien har de öppnat med en vinst, en förlust efter ordinarie samt en förlust efter straffar.

Målvakten

Joel Gistedt behöver ingen närmare presentation. Han kom fram som en supertalang i Frölunda och spåddes bli nästa stor målvaktsexport från Sverige. Joel åkte över till USA, men väl där lossnade det aldrig och han vände hem till Sverige. Efter spel i Rögle, BIK Karlskoga och Leksand landade han i Kristianstad till säsongen 2016/2017. Han har sedan dess varit betraktad som en av Hockeyettans bästa målvakter, allt som oftast endast slagen av Hudiksvalls Magnus Åkerlund.

Profilen

Victor Löfstedt har sju säsonger bakom sig som en väldigt stabil poängplockare i Hockeyallsvenskan med ett poängsnitt en halv poäng per match. Det var därför lite förvånande att det blev Kristianstad i Division 1 för den högerfattade 32-åringen. I Kristianstad har han visat att han fortfarande har det i sig och är lagets i särklass bäste poängplockare. Han är en spelare som kan bryta mönster med sin oberäkneliga spelstil.

Skribent

Gustaf Pettersson