Rejält bottennapp i ”TAIF-derbyt”

Dags att runda av första halvan av Allettan Södra med klassiskt TAIF-derby i Bredstorp! Två klackar som vet hur det skall sjungas ramade in denna match med över 1000 personer på läktarna. Det skulle visa sig vara det enda glädjeämnet i denna match där hemmalaget saknade Johan Eriksson och Andreas Sandell.

Första perioden

Ett supertaggat bortalag dominerar första perioden kraftigt – det är riktigt bra fart och pass på bladet och fullt rimligt därför en 0-2 ledning för Tingsryd. Hemmalaget har visserligen chanser – Joakim Erdugan har ett skott i stolpen tidigt och i ett powerplay en bit in i perioden har man ett par möjligheter ett par meter framför Ragnewall, men han gör ett par svettiga räddningar.

Istället gör Tingsryd 0-1, ett riktigt tur-i-oturen: i en snabb spelvändning kontrar man två mot en, avslutet tar i stolpen och studsar ut – på försvarande TAIF’ares ben och in! Linus Olsson bokförs för målet.

Hemmalaget är sedan tiondelen efter hela tiden och i ett powerplay efter drygt halva perioden missar man ordentligt i markeringen, Oikarinen passar en fristående Filip Owesson som kan trycka in den utökade ledningen mellan benen på Jidskog.

Resten av perioden fortsätter i samma stil, Tingsryd trampar på – TAIF tittar på. Det skulle krävas en rejäl uppryckning för att vända på steken. Men just det har ju varit hemmalagets styrka under säsongen.

Andra perioden

Men något med det skulle det inte bli. Tingsryd fortsätter vara både etta och tvåa på pucken och redan i periodens andra minut tillåts Sebastian Benker – en av bortalagets bästa den här eftermiddagen – dunka in 0-3 från en dålig vinkel till vänster om Jidskog.

Sen har ändå TAIF några lägen: Adam Johansson prickar ribban i en kontring och om ett lag i form har flyt och ett ur form inte har det så är det något som avspeglar matchen allt för väl. Tingsryd spelar bra både offensivt och defensivt och hemmalaget känns taget på sängen av en fart vi inte sett i Bredstorp den här säsongen. Istället för 1-3 och match i den sekvensen blir det 0-4 en stund senare, detta i powerplay. Niklas Jonsson skjuter ett skott från blå som går utanför, men studsar i sargen och in mot målgården – om den går på Jidskog själv in eller om den tar på någon annan är svårt att se.Domartrion pekar i alla fall ut Niklas Jonsson som målskytt.

Matchen känns avgjord och hemmalaget hänger med huvudena så mycket att Tingsryd enkel kan hänga en puck till, då Olof Svensson tillåts trampa in framför Jidskog och skicka upp pucken i krysset.

Tredje perioden

Det är faktiskt inte mycket att säga om tredje perioden. Ingenting ändras vad gäller dynamiken mellan lagen, Tingsryd har fullständig kontroll på tillställningen och TAIF kommer bara till några halvchanser. Men några mål gör de inte, istället sätter Kari Sihvonen 0-6 med sex minuter kvar.

Sammanfattning

Säsongens bottennapp – det finns inte ett enda glädjeämne att hitta. Kanske kan man lyfta fram Anton Lindström som matchens bästa i hemmalaget.

Det är lätt att vara upprörd och besviken över dagens förlust, men innan de två sista matcherna har vi ändå sett ett TAIF som är bättre än på år och dar. Det gäller att ha lite persepektiv på saker och ting. Det skiljer bara 3 poäng mellan andraplatsen och den sjätteplats TAIF nu har – det är en härligt öppen serie med många roliga matcher kvar. Viktigt att komma ihåg att vi har en extra hemmamatch i andra halvan av serien – som nu tar en veckas, för TAIF’s del, välbehövligt uppehåll.

 


 

matchstatistik_vit

Tranås – Tingsryd 0-6 (0-2, 0-3, 0-1)

Skott: 32-40

Utvisningar: TAIF: 3×2 min, Tingsryd: 6×2 min

Åskådare: 1019

Domare: Jim Bergqvist

Period 1
04:46 0-1 Linus Olsson (Emil Forslund, Patrik Nilsson)
09:38 0-2 (PP1) Filip Owesson (Jarkko Oikarinen, Pontus Netterberg)

Period 2
01:43 0-3 Sebastian Benker (Jacob Nilsson, Linus Olsson)
11:17 0-4 (PP1) Niklas Engberg (Jacob Nilsson, Niklas Johansson)
12:40 0-5 Olof Svensson (Robin Olsson, Filip Owesson)

Period 3
13:33 0-6 Kari Sihvonen (Jacob Nilsson, Linus Olsson)

Skribent

Joakim Forsemalm