Säsongens första trepoängare på bortais

TAIF tog under onsdagskvällen säsongens första bortaseger under ordinarie tid, när man i en målsnål match lyckades vinna med matchens enda mål, inpetat av Viktor Lennartsson 13 minuter in i tredje perioden.

TAIF gjorde en försvarsmässigt riktigt stabil insats och återigen var Hampus Alexandersson riktigt taggad med flera matchavgörande räddningar mot ett Halmstad som inte på nåt sätt förde matchen, men som hade en hel del farliga kontringar.

De tre poängen var minst sagt viktiga i en streckkamp som innefattar fem lag inom fyra poängs marginal från tredje till sjunde plats.

Hela laget gjorde som sagt en bra insats, men det är framförallt försvaret som skall hyllas en match när nollan hålls – TAIF hade tillräckligt med chanser att göra fler mål, men även Hammers hade en storspelande målvakt i Elias Svensson.

Nästa match spelas på söndag hemma i Stiga Arena, då ett annat Halländskt lag står för motståndet, Hanhals, som TAIF har revansch att utkräva på efter förlusten nere i Kungsbacka i början av säsongen.

Skribent

Joakim Forsemalm