Seger på hemmaplan mot gästande Tyringe

Dags för match igen i Södra fortsättningsettan, då skånska Tyringe tagit sig de ca 25 milen till Stiga Arena för att försöka vinna över TAIF, något man misslyckats med de tre försök man haft på sig hittills. Hampus Alexandersson, som ju höll nollan i onsdags mot Dalen, fick chansen igen mellan stolparna och TAIF hade Eric Gustafsson tillbaka igen efter sjukdom, men Anton Lindgren, Erik Köpman, Emil Larsson samt Albin Torstensson saknades.

Period 1

Första perioden är rätt trevlig fredagsunderhålling: båda lagen bjuder upp till dans och det är både fysiskt och snabbt spel och mål blir det också – Viktor Jigmalm gör det man önskar att flera spelare gjorde: går rakt på mål. Jigmalm tar en sväng från mittzon, kommer ut på höger kant, skär in och fintar bort Charlie Fredriksson i Tyringemålet till 1-0.

Sett till senaste hemmamatcherna är det ett helt annat TAIF som spelar denna fredagkväll, skönt att se!

Period 2

I andra perioden är det lite slarvigare spel i hemmalaget, framförallt de första 3-4 minuterna. Sen blir det lite bättre och spelet jämnar ut sig. Efter 11.45 får TAIF en möjlighet att bättra på sin för tillfället usla PP-statistik (sämst i fortsättningsserien) och man har direkt ett tungt men högt avslut från backplats, bl.a.

I den situationen skadar sig Tyringes målvakt, det ser inte allvarligt ut på nåt sätt, men han ligger på isen och tvingas avbryta matchen. In kommer 16-årige(!) Albin Jönsson, som aldrig tidigare splelat en seniormatch. Snacka om utmaning!

Bland det första han får erfara är ett insläppt mål – men det hade troligtvis inte Charlie Fredriksson heller tagit. Efter lite tålamod hamnar pucken bak hos Viktor Lennartsson, som istället för att skjuta ser att Eric Gustafsson står med klubban i isen framför kassen, det blir en mycket snygg styrning.

Om någon trodde att den unga keepern skulle släppa en massa puckar därefter så fick de fel. Tyringes försvar jobbar stenhårt för Jönsson och han gör också ett par riktigt fina räddningar och ser till att perioden slutar som den första, 1-0. Tyvärr tvingas såväl Ted Nilsson och Joakim Erdugan avbryta matchen efter perioden.

Period 3

En spännande fråga inför tredje perioden var förstås: skulle Hampus Alexandersson hålla sin andra raka nolla? TAIF får chansen igen i PP efter drygt 5 minuter och det är ett bra powerplay, men unga Jönsson är klok och står väl i vägen.

Strax efter att Tyringe klarat av den chansen får man chansen själva i samma spelform, efter att Fredrik Lindström tacklat osportsligt (2+10 för Checking to the head). TAIF spelar ett riktigt bra boxplay, Tyringe kommer inte till något uppställt spel.

Det går en stund av ganska avvaktande spel – eller rättare sagt, TAIF spelar lugnt och enkelt och bevakar sin ledning. Det funkar bra fram till 14.49, då Ivar Arnesson åker ut för en slashing. Där är det rätt farligt – Tyringe spelar runt pucken och får till ett bra powerplay, men ingen puck hamnar i målet.

Tiden rinner iväg för skåningarna och man satsar med en man mer på banan och då får man in 2-1 efter ett skott från blå, där Hampus inte ser någonting. Nervösa sista 63 sekunder! Fortsatt 6 man på banan för Tyringe, men TAIF lyckas hålle emot i det sista och tar tre nya poäng efter en helt klart godkänd insats.

Värda extra omdömen i hemmalaget idag är Jesper Åkerman, förstås också Hampus Alexandersson och framförallt Hampus Andreen och Ivar Arnesson, som sliter stenhårt matchen igenom. Men matchens spelare måste ändå bli unga Albin Jönsson i bortakassen, som går in och gör en riktigt bra match i ett svårt läge – 16 år gammal! Roligt att se!

 


 

matchstatistik_vit

Tranås – Tyringe 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Skott: 33-31

Utvisningar: TAIF: 3×2 min, 1×10, Tyringe: 3×2 min

Åskådare: 419

Domare: Sebastian Virta

Period 1
13:27: 1-0 Victor Jigmalm (Robin Johansson, Hampus Andreen)

Period 2
33:05: 2-0 (PP1) Eric Gustafsson (Viktor Lennartsson, Fredrik Lindström)

Period 3
58:57: 2-1 Kevin Karlsson (Kalle Hult, Belmin Mesanovic)

Skribent

Joakim Forsemalm