Stark försvarsinsats i Skåne gav tre viktiga poäng!

Som bekant för de flesta så tvingades Varberg att dra sig ur Hockeyettan Södra under veckan p.g.a. ekonomiska problem och tabellen fick snabbt ritas om efter att alla Varbergs matcher strukits. Då både KRIF och Helsingborg – de två lagen som inför denna omgång låg under Allettan-strecken – hade Varberg kvar att möta, hade TAIF ett poängavstånd som var något betryggande inför kvällens kamp, mot just Helsingborg. Men med den nya tabellen var skillnaden bara två poäng bakom i stället för fyra.

Men efter att krutröken lagt sig i Olympiarinken var det fem poäng mellan ett TAIF på tredje plats och ett Helsingborg på sjätte. Detta efter att TAIF spelat tidvis virrigt och osäkert i försvarsspelet, men haft en storspelande Hampus Alexandersson mellan stolparna (en bra bit över 90% idag) och det där lilla medflyt man behöver för att få med sig poäng mot ett trots allt bra motstånd – Helsingborg är ju ett lag som spelar med hög fart.

TAIF ledde med 0-2 efter första perioden, efter mål av Sebastian Ottosson och Emil Larsson, det sista i powerplay i periodens sista minut. I andra perioden reducerade hemmalaget till 1-2 efter endast 19 sekunder och efter att ha stått emot inte mindre än tre boxplay under perioden, såg TAIF ut att ha det upplagt för seger inför tredje. Men historien upprepade sig: efter bara 32 sekunder den här gången, låg pucken bakom Alexandersson till 2-2.

TAIF har ju dock haft en osviklig förmåga den här säsongen att ta sig tillbaka in i matcherna och efter 7.35, i spel med varsin man mindre efter ruff och gruff mellan hemmalagets Julius Falkenbäck Bergkvist och TAIF’s Robin Johansson, så kunde en för tillfället riktigt het Victor Jigmalm stänka in sitt åttonde mål för säsongen till 2-3.

Och trots att HHC försökte med en extra utespelare i slutet lyckades TAIF hålla undan och därmed ta otroligt viktiga poäng i streckstriden. I och med segern i Helsingborg är man nu fem poäng före just dessa Skåningar och ytterligare en före Kallinge/Ronneby, som innehar sjunde platsen. Femte plats är den sista som ger en biljett till Allettanspel.

På söndag spelar man nu hemma mot just KRIF, och med seger i den matchen så så ska det väldigt mycket till för att de ska komma ikapp i racet om Allettan. Om Kristianstad sen också slår Helsingborg på onsdag i samma omgång, så är det helt klart för TAIF med tre omgångar kvar av grundserien.

ALLA till Stiga Arena på söndag – det är ju som ni förstår helt självklart!

Skribent

Joakim Forsemalm