TAIF Hockey har återställt eget kapital

Vi kan i dag, med stor glädje, meddela att TAIF åter igen har ett positivt eget kapital!

Peter Josefsson, ordförande Tranås AIF Hockey

TAIF Hockey presenterar i sitt årsbokslut för perioden 160501-170430 ett betydligt förbättrat resultat jämfört med föregående år. För Hockeyettans föreningar med negativt eget kapital är det ett krav att inge en årsredovisning per den 30/4 till Svenska Ishockeyförbundet senast 31/5 2017.

Rapporten visar att det negativa egna kapitalet som föreningen haft sedan många år tillbaka nu är återställt och förening kan nu redovisa ett positivt eget kapital.

För alla inblandade som genom åren kämpat för föreningen kan vi nu skicka dessa positiva signaler. Detta innebär att föreningen uppfyller licensnämndens krav för föreningar i Hockeyettan, att dessa skall ha ett positivt eget kapital per den 30/4 2017.

– Det gäller nu att fortsatt jobba lika strukturerat och noggrant som vi gjort under alla dessa år och att fortsätta utveckla samarbetet med förbund, sponsorer, medlemmar m.m.

Anledningen till det positiva resultatet är att omsättningen varit fortsatt stabilt samt det bidrag vi erhöll från Cemoni Olsson vid Tranåsgalan i november 2016 kombinerat med att vi lyckats hålla nere våra kostnader.

Bokslutet för hela året 2016-05-01-2017-04-30 presenteras vid vårt årsmöte torsdagen den 15/6 2017 då vi kan redovisa detta historiska resultat mera tydligt och i detalj.

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna till årsmötet – då blir det smörgåstårta!

Peter Josefsson
Ordförande TAIF Hockey

Skribent

Kristoffer Karlsson

Webbansvarig och skribent