Tillbaka i vinnarspåret efter seger mot HC Dalen

Igår onsdag spelades första matchen i andra av tre rundor i södra fortsättnings-ettan. TAIF, som allt annat än spelat bra hockey så här långt efter jul och i synnerhet inte på hemmaplan, hade bortamatch mot HC Dalen att ta sig an.

Det är annars just Dalen som är det enda lag man besegrat på hemmais efter jul, det med 2-0 i premiärmatchen. Och det skulle bli en ny hållen nolla för Hampus Alexandersson i TAIF-kassen. Matchen slutade med seger, 0-1 till TAIF efter en ganska tillknäppt match med två bra försvar – och uppenbarligen lite mindre bra anfallsspel.

Faktum är att matchens enda mål kom till genom en kontring i boxplay redan i första perioden, då Ted Nilsson påpassligt snappar upp en rensning och sätter högsta fart mot Adam Bengtssons mål. En Dalenförsvarare är med hem, men han sitter snart på läktaren: Nilsson gör en snurrfint och hänger sedan upp det som visar sig bli segermålet med en backhand bakom Bengtsson. Årets mål så här långt?

Förstås var den en lättad Tranåstränare som svarade på några frågor i Dalens webbsändning efteråt och med tanke på att flera viktiga spelare var borta (sjukdomar och skador) så skall laget ha beröm som helhet för att man kom igen efter den mediokra insatsen hemma i söndags mot Helsingborg. Anders Skoog utsågs till matchens spelare i TAIF, för övrigt.

Läktarmatchen vann TAIF – som vanligt i Hockeyettan. Nu väntar matcher fredag och söndag: Tyringe, som ännu inte vunnit över TAIF den här säsongen, hemma först och sedan match i Kungsbacka mot Hanhals på söndag. Upp och stöd ditt lag i Stiga Arena till fortsatt serieledning!

Höjdpunkter

 


 

matchstatistik_vit

HC Dalen – Tranås 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Skott: 25-31

Utvisningar: HC Dalen: 4×2 min, TAIF: 1×2 min

Åskådare: 201

Domare: Alexander Österberg

Period 1
13:54: 0-1 (SH1) Ted Nilsson (Adam Willig, Jesper Åkerman)

Period 2

Period 3

Skribent

Joakim Forsemalm