Hot! Tranås arrangerar 5-nationsturnering för Team 17

Tranås arrangerar 5-nationsturnering för Team 17 i Stiga Arena den 5-10 februari 2019

I samband med firandet av Tranås 100 år så har Svenska Ishockeyförbundet beslutat att förlägga denna prestigefyllda 5-nationsturnering till Tranås. Att Tranås nu tilldelas ett sådant här stort arrangemang är resultatet av tidigare uppskattade och proffsigt genomförda arrangemang för Stålbucklan, TV-pucken, pojklandslaget Team 16 och damlandslaget. Deltagande länder är USA, Finland, Ryssland, Tjeckien och Sverige. Det kommer att bli totalt 10 landskamper under 6 dagar med start tisdag 5 februari.

Det kommer att bli högkvalitativa matcher där europeisk hockey får mäta sig med den transatlantiska.

Spelarna är högvilt för talangscouter från USA och Europa och det beräknas vara ca 150 talangscouter på plats dessa dagar för att kartlägga kommande storstjärnor inför draften till NHL.

Vi hoppas att detta evenemang ska dra mycket publik till Stiga Arena och Tranås som stad. Vi kommer att satsa mycket på att marknadsföra turneringen till hockeyklubbar runt om i regionen och också ge en extra möjlighet för våra sponsorer att synas.

– Detta är den största turnering som vi arrangerat hittills och vi ska göra detta evenemang oförglömligt, säger arrangörsgeneralen Kjell Pettersson, Tranås AIF.

– Tranås har tidigare gjort bra arrangemang och verkligen visat att de kan och vill arrangera landslagsturneringar. Vi ser därför fram emot att de arrangerar den här 5-nationersturneringen för U17. Vi vet att de redan nu påbörjat förberedelser så vi kommer få bra förutsättningar och landskamper med många av världens bästa ishockeyspelare i sin årskull Olof Östblom, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef.

Spelprogram

Datum Tid Match Arena
Tisdag 5/2 15.30 USA – Finland Stiga Arena
19.00 Tjeckien – Ryssland Stiga Arena
Onsdag 6/2 15.30 USA – Ryssland Stiga Arena
19.00 Sverige – Finland Stiga Arena
Torsdag 7/2 15.30 Finland – Tjeckien Stiga Arena
19.00 Sverige – Ryssland Stiga Arena
Fredag 8/2 13.00 Ryssland – Finland Stiga Arena
18.00 Tjeckien – USA Stiga Arena
Lördag 9/2 15.00 Sverige – Tjeckien Stiga Arena
Söndag 10/2 12.00 Sverige – USA Stiga Arena

Beställ turneringsbiljett

Nu kan du beställa en turneringsbiljett som gäller för samtliga 10 matcher under turneringen. Perfekt om du planerar att se alla matcher eller varför inte ge bort den i julklapp?
Efter beställning skickas en faktura ut och när betalning är mottagen skickas biljetten till dig via post.

Priser

Vuxen: 400 kr
Pensionär: 300 kr
Studerande: 300 kr
Ungdom (under 16 år): Fritt inträde


VuxenPensionärStuderande

Skribent

Kristoffer Karlsson

Webbansvarig och skribent