Hot! Bekanta ansikten ansluter – Sportchefen om läget i truppen

Vi är nu i ett slutskede av säsongen med minst Play Off-spel framför oss, men vi har absolut inte gett upp första platsen utan hoppet finns där!
Filip Peterson och Albin Torstensson återvänder till Tranås för att hjälpa laget i PO och/eller kvalspel.

Filip Peterson och Albin Torstensson återvänder till Tranås för att hjälpa laget i PO och/eller kvalspel.

Det gäller att köra ända in i kaklet och seriemakarna har verkligen fått ett spännande avslut på många håll i Hockeyettan.

Eftersom vi dras med några skador i truppen (Joakim Erdugan, Jesper Pettersson och Johan Claesson på forwardssidan och Lucas Frey på backsidan) och är osäkra på deras återkomst så har vi lyckats hitta en lösning på två nygamla tillskott in till truppen.

De nya spelarna kommer från spel i HC Dalen och det handlar om Filip Petersson och Albin Torstensson, d.v.s en forward och en back. Två egna produkter som varit ute och utvecklats i annan miljö men som nu slutför säsongen i TAIF och det känns givetvis mycket bra!

Albin stärker upp vårt defensiva spel och Filip höjer och spetsar till hela vårt spel. Ett stort tack till HC Dalen som varit väldigt tillmötesgående! Både Albin och Filip är per omgående tillgängliga för spel.

Victor Johnson har gjort det fantastiskt bra sedan han kom tillbaka från sin skada, men vi behöver fortfarande ha in en målvakt till. Vi jobbar med ett komplement till Victor där vi hoppas på en lösning inom kort.

Samtidigt har vi tre juniorer på dispens i Motalas A-lag. Philip Movitz, Isac Levander och Philip Bauschke spelar A-lagshockey med Motala på onsdagar och söndagar och med vårt J20-lag på lördagar. De kan alltså gå emellan hur som helst.

Detta är ett led i vårt samarbete mellan föreningarna plus att dessa killar ges möjligheten att få spela seniorhockey och spela många matcher. Förhoppningen är ju självklart att detta ska göra att steget till TAIF A-lag krymper. (Ett bra exempel är ju Marcus Schelin som via Motala nu spelar och gör det fantastiskt bra i TAIF.)


Stefan Fransson, sportchef

 

Hemsidan ringde upp Albin Torstensson för att höra hans tankar om återkomsten:

– Det känns väldigt kul och inspirerande. Kul att få chansen att förlänga säsongen på detta sätt och att få spela playoff eller kvalserie på hemmaplan känns väldigt roligt, säger Albin.

 

Skribent

Kristoffer Karlsson

Webbansvarig och skribent

Vi har flyttat till en ny hemsida!

Sedan augusti 2019 har vi flyttat till en ny hemsida på Hockeyettans gemensamma webbplattform som tagits fram till samtliga klubbar i Hockeyettan.

 

Klicka här för att komma till den nya sidan!